Og endnu et dødsfald: Carlo Mastrangelo – Dion and the Belmonts

7. april 2016

Endnu en stemme i populærmusikken er forstummet. Carlo Mastrangelo (tv på fotoet ovenfor) er gået bort i en alder af 78. Den italiensk afstammende Carlo voksede op i The Bronx, hvor han sammen med klassekammeraterne Angelo D’Aleo og Fred Milano dannede The Belmonts i midten af 1950’erne. Et par år senere kom tenoren Dion DiMucci med som forsanger.

Allerede i 1958 hittede Belmonts med deres første single “I wonder why”, hvor man hører Mastrangelos stemme indlede sangen. Mastrangelos stemme var lidt rå og mørk (bas) og stod godt til Dions lyse, som man kan høre. Belmonts fik en række hits i årene efter – bl.a. “A teenager in love” og “Where or when” – inden Dion i 1960 forlod gruppen for at satse på en succesfuld solokarriere.

På sin Facebookside skriver Dion anerkendende om Carlo:

Carlo Mastrangelo on the right “Dion and the Belmonts” sang that riveting opening to “I wonder why” which was as unique too Doo-wop as Chuck Berry’s guitar intro to Johnny B Goode was to rock ‘n’ roll…. Carlo was born into eternity yesterday. We were rockin’ childhood friends. He taught me much about music. He was talented off the charts. A good man. Eternal Rest and Peace my friend.

Skriv en kommentar

151 har læst indlægget