Capac anbefaler: Rebekka Thornbech – Wanderlust

5. juni 2016

Kan skandinaver lave countrymusik? Ja, det spørgsmål har jeg allerede besvaret i nogle af mine pladeanbefalinger de forgangne år. Og med sin nye plade Wanderlust bekræfter Rebekka Thornbech med allerstørste tydelighed, at det ikke kun lade sig gøre, men også med nærmest autentisk perfektion. Fra første akkord og første vokale intonation sendes lytteren ind i et roots-country-univers, der er som skåret ud af det moderne Nashville.

Og det er lige, hvad denne plade er. Et par måneders ophold i countryens hovedstad ligger til grund for de ti sange. Og vidste man ikke bedre, så kunne man godt tro, at man sad med endnu et eksempel på, hvad den amerikanske country kan frembringe. Wanderlust ligger forførende tæt på mange af de fremragende moderne countryplader, der kommer fra Nashville i disse år.

Men – for der er et MEN – efterhånden som man kommer ind i pladen, afsløres det også, at Rebekka har sine rødder dybt begravet i dansk og svensk muld. Musikalsk muld. Hun kan ikke og vil ikke løbe fra, at også hun er bærer af den ofte tematiserede nordiske melankoli, der præger tidsånden så meget og næsten er en tro følgesvend til vejrliget på disse breddegrader. Og lytter man ekstra nøje efter, kan man også spore inspiration fra nordisk (ikke mindst svensk) poptradition og folkemusik. Sangene har oplagte popkvaliteter, og sammen med sine to søstre Hannah og Emma synger Rebekka sine sange smukt og klart som tre små kødelige engle, medens hendes solide band sørger for at forlene roots-country-lyden med et lag indierockfarve.

Wanderlust er Rebekkas andet soloudspil, og efter sigende har hun allerede fået fat i mange danske lyttere – også via sin medvirken i MGP 2014. Og med Wanderlust bør hun kunne nå ud til endnu flere – ikke mindst til alle dem, der holder af autentisk country og nordisk roots-musik. Hermed varmt anbefalet.

Rebekka Thornbech. Wanderlust. Produceret af Kristian Martinson. Gateway Music. Er lige udkommet.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

260 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62