Farvel til Henry McCoullough

19. juni 2016

“I was very sad to hear that Henry McCullough, our great Wings guitarist, passed away today. He was a pleasure to work with, a super-talented musician with a lovely sense of humour. The solo he played on ‘My Love’ was a classic that he made up on the spot in front of a live orchestra. Our deepest sympathies from my family to his.“ Paul McCartney på sin hjemmeside

For et par dage siden døde Henry Campbell Liken McCoullough,  72 år gammel. Nordirsk guitarist, sanger og sangskriver. Kendt fra sin medvirken i det navnkundige band Spooky Tooth og – ikke mindst – Paul McCartneys Wings. Han fik to år med Wings, inden han – på grund af “musikalske uoverensstemmelser” med McCartney – måtte forlade bandet ved indspilningerne til Band on the Run. Men han fik sat sit vandmærke på sange som “Hi, hi, hi”, “Live and let die” og ikke mindst “My love”, hvor hans guitarsolo stak ud og blev kaldt en af rockens ‘bedste soloer’. Så vidt vides var Henry aktiv som musiker til det sidste og nåede at udsendte en snes soloplader oven i alt det andet.

Gem

Gem

Gem

Gem

Skriv en kommentar

114 har læst indlægget