Mere nostalgi: Delaney, Bonnie & Friends

2. februar 2008

Medens vi er ved Don Nix og Leon Russell, så kommer jeg ikke uden om at nævne projektet Delaney, Bonnie & Friends.
Ægteparret Bonnie & Delaney Bramlett debuterede tilbage i 1969 med Stax-albummet “Home”, der ikke solgte mange meter. Heller ikke den næste plade Accept No Substitute, der udkom samme år på det store Elektra-plademærke slog for alvor an kommercielt, men gav til gengæld anledning til stor opmærksomhed i musikkredse, og Beatle-George Harrison tilbød ægteparret en kontrakt i Apple Records. Eric Clapton inviterede dem med som opvarmningband for Blind Faith, og så var lykken gjort for projektet Delaney, Bonnie & Freinds. Med gæstemusikere som Clapton, Harrison, Dave Mason og Leon Russell kunne det ikke undgå at vække opmærksomhed på den internationale musikscene. Som jeg husker det, var de virkelig “hotte” dengang. Det var vist Hans Otto Bisgård, der promoverede dem stærkt på P3 dengang.
George Harrison turnerede med de to, og det var vist en opportun lejlighed for ham til at lægge afstand til The Beatles, der var i krise og voldsom opløsning netop det år, 69.
Delaney og Bonnie var en slags rock og soul revivalband, der glimrede ved nogle intense, medrivende koncerter og nogle udmærkede plader. Især huskes de for albummet Delaney, Bonnie & Freinds On Tour – with Eric Clapton (Atco 1970).
Foretagendet fik en kort hektisk karriere fra 1967-1972, hvor de satte et kraftigt aftryk på musiklivet. Flere af vennerne var med da Joe Cocker dannede sine Mad Dogs and Englishmen og lavede det klassiske album med samme titel. Og de samme musikere var også med, da George Harrison indspillede sit hovedværk – triplealbummet All Things Must Pass (1970). Endelig var de en del af Derek and the Dominos, Eric Claptons berømmede band, der leverede klassikeren Layla And Other Assorted Love Songs (også 1970).

Delaney Bramletts hjemmeside

Coming Home

Delaney, Bonnie og Eric Clapton – The Price of Fame

Poor Elijah

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

344 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62