Et kapitel er afsluttet: Fred Hellerman – The Weawers – er død, 89 år

4. september 2016

MI0001658195

Fred Hellerman var den sidste overlevende i det legendariske folkband The Weawers, der også tale Pete Seeger, Ronnie Gilbert og Lee Hays. Som gruppe var Weawers med til at initiere den folkbølge, der op gennem tresserne skyllede ind over den vestlige verden. Som Pete Seeger var The Weawers politisk engagerede musikere, der gerne optrådte ved fagforeningsmøder o. lign. Af samme grund blev de genstand for ‘undersøgelser’ for kommunistiske aktiviteter og sympatier i McCarthy-perioden. Det forhindrede dem dog ikke i at blive voldsomt populære og sælge mange plader. Forfølgelsen betød dog, at bandet valgte at gå i opløsning i 1952, for at blive genforenet tre år senere, da kommunistforskrækkelse aftog igen. Og det holdt sammen ind i tresserne, hvor Bob Dylan m.fl. tog over.

Til Hellermans meriter hører også, at han fik æren af at producere Arlo Guthries klassiker og hovedværk Alice’s Restaurant (1967).

Skriv en kommentar

108 har læst indlægget