Capac anbefaler: Twin Atlantic – GLA

10. september 2016

GLA står for Glasgow. Og selv om Twin Atlantic markedsføres som et britisk rockband, så er det altså – Brexit in mente – et skotsk band. Og det er med mental udgangspunkt i den store skotske multikulturelle havnemetropol Twin Atlantic har lavet den hårdslående rockplade GLA.

Med den nye plade har bandet villet generobre rockmusikken. Og til denne ambition må man sige, at man nok kan vende tilbge til rocken, men ikke ustraffet genopfinde den. Og det gør Twin Atlantic da heller ikke. De finder snarere tilbage til nogle af rockens velkendte og effektfulde virkemidler. Lige fra forsanger Sam McTrustys skarpe og rå stemme, der sender tankerne hen på kollegerne i såvel Black Sabbath, Led Zeppelin, Free m.fl. Upoleret, vrælende og smittende aggressiv er han, når han fører an foran bandet, der uhæmmet dyrker de beskidte riffs og hooklines, medens bassen pumper som en adrenalinfyldt blodstrøm fra hjertet (Ross mcNae) og trommerne (Craig Kneals) banker de elementært smittende sange frem.

GLA er mig bekendt bandets fjerde udspil. Og med det genopfinder de ikke rockmusikken, men understreger med hårdslående argumenter, at rocken – hverken den internationale eller den skotske – ikke er død. Den er stadigvæk en sprællevende, beskidt køter, der gerne farer frem og bider den pæne, tilpassede pop i røven. Hermed anbefalet.

Twin Atlantic. GLA. Produceret af bandet og Jacknife Lee. Red Bull Records. Udkom d. 9/9-2016

Skriv en kommentar

92 har læst indlægget