Og farvel til: John D. Loudermilk, 82 år

24. september 2016

Og musikken har mistet en fremragende sangskriver, John D. Loudermilk. Et hjertetilfælde gjorde det af med Loudermilk i onsdags. Han begyndte karrieren som udøvende musiker, der spillede rockabilly. Men hurtigt viste det sig, at hans virkelige talent lå i at skrive sange – ikke mindst til andre. Og i countryens hjertekammer, Nashville, blev han en af de centrale sangskrivere og leverede sange i mange stilarter. Hans måske største hitsang blev “Tobacco Road”, der hittede med Nashville Teens i 1964 og siden er blevet planket af så forskellige kunstnere som Jefferson Airplane og Eric Burdon.

Loudermilk kom fra en fattig baggrund. Faderen var analfabet og moderen missionær i Frelsens hær, men de var også musikalske mennesker. Faderen lavede en  ukulele af en cigaræske til drengen og moderen lærte ham at spille på den. Da var han 7 år gammel, og derfra gik det via orkesteret i det lokale Frelsens hær over radio- og tv-programmer og så til Nashville. Og det var sangen “Sittin’ on the Balcony”, som Eddie Cochran fik succes med, der gjorde udslaget og fik Loudermilk til at fravælge en universitetsuddannelse til fordel for en karriere som sangskriver. Resten er musikhistorie.

Skriv en kommentar

181 har læst indlægget