Capac anbefaler: Søren Lampe – Slow & Sentimental

5. november 2016

Søren Lampe er en gammel kending af bloggen her. I 2013 anbefalede jeg hans album Jazz på danska. Og nu er han tilbage her i bloggen med albummet med den sigende titel Slow & Sentimental. Sigende, fordi den sender vore associationer i retning af en easy listening-crooner-jazz, hvor man netop dyrker det fordybende tilbagelænede og tekstligt og musikalsk sentimentale – i ordets egentlige betydning: følelsesmæssig. Og hvor man har en forkærlighed for at få croonerfraserede, seriøse tekster til at falde i et med det musikalske grundlag.

Og sådan er det på denne plade. Søren Lampe har delt sangene på pladen mellem en håndfuld standardnumre (af kapaciteter som Hammerstein/Kern, Evans/Mann/Kent og Bergman/Legrand) og numre, hvor han selv har mere end en finger med i spillet. Og i hænderne på Lampe selv og hans hold af særdeles kompetente musikere – Søren Møller (piano), Morten Lund (trommer og slagtøj), Thomas Ovesen (bas), Per Gade (guitar), Peter Fuglsang (saksofon og klarinet) og Mathiaas Heide (kromatisk mundharpe) – falder standernumrene og de selvgjorte sange sammen i en stor behagelig helhed.

Pladen skriver sig smukt ind i en meget lang tradition af tilbagelænet easy-listening jazz og burde i kraft sit engagement og sin kærlighed til genren, sin håndværksmæssige høje standard og sin umiddelbare appel kunne nå ud over den sikre kreds af easy-listening-feinschmeckere og få fat i et nyt og bredere publikum. Hvis bare de store radiokanaleer vil spille pladen, skal det nok lykkes. Hermed anbefalet.

Søren Lampe. Slow & Sentimental. Produceret af: Søren Møller. Gateway. Er udkommet.

 

Skriv en kommentar

311 har læst indlægget