Roy Scheider, skuespiller er død

11. februar 2008

Skuespilleren Roy Scheider døde i går i en alder af 75 år. Scheider markante ansigt var med i mange, mange film. I  nekrologerne næves især hans optræden i Spielbergs mesterlige Jaws (Dødens gab eller – på jysk – Æ Gaf), hvor han spillede politimanden Martin Brody. Men den første scene, jeg kom i tanke om, da jeg læste nyheden, var en fra John Schlesingers Marathon-manden (1976), hvor han spiller over for Dustin Hoffman. Så vidt jeg husker spiller han Hoffmans korrupte broder – agent, der har været stikirenddreng mellem en gammel nazist og den amerikanske regering – og bliver likvideret med en kniv i en blodig scene. Ellers popper Klute, French Connection, All That Jazz og Naked Lunch op på den indre skærm. Et markant ansigt er væk fra det hvide lærred. En god karakterskuespiller er borte. Hvil i fred.

Skriv en kommentar

247 har læst indlægget