Volver – en filmisk lækkerbidsken

11. marts 2008

Pedro Almodóvar skal også være et samlerprojekt, bestemt. Jeg ejer ikke en eneste af hans film endnu, men overvejede det forleden, hvor jeg så nogle stykker til nedsat pris. Blandt andet Volver. Jeg har set en del af Almodóvars film og allerede de tidligste film viste en instruktør med et særligt fortællertalent. En filmisk begavelse med sans for kulørte og anderledes historier.
Volver er en i ordets egentlige forstand underlig film om kvinders liv. Et liv præget af mord, utroskab og incest, men hvor livet alligevel går videre på godt og ondt. En film om, hvordan kvinders liv hænger sammen, og hvordan solidariteten på tværs af generationerne er vigtig for det nutidige og fremtidige liv. Jeg skal undlade at referere historien i detaljer, for det ville være at berøve seeren glæden ved dens absurde og kulørte karakter.
Skuespillerne spiller fremragende. Penélope Cruz, der jo er slået igennem i internationel (=amerikansk) film som en lille lækkermås, viser i denne film, hvilken fortræffelig skuespillerinde hun er. Ikke blot et delikat blikfang, men en skuespillerinde med et stort format. Og filmen giver en lyst til at opsøge nogle af hendes tidligere ikke-amerikanske film.

Volver – hvis titel er et citat fra en lidenskabelig sang om kærlighedens smerte, livets korthed og tings genkomst, som Penélope fremfører i filmen er en langt hyldest til Kvinden. Mændene er nogle troløse, selvoptagede skvatmikler. Men først og fremmest er filmen en underholdende og anderledes historie end dem, vi stopfodres med i amerikanske film. Anbefales pÃ¥ de varmeste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

490 har læst indlægget
15,059