Capac anbefaler: Helle Hansen – Integrity

11. december 2017

Vi skal tilbage til 2014 for at finde Helle Hansens seneste soloudspil Songs of Death, Love & Other Mayhem.

Men nu er hun så tilbage med sin tolvte (!) udgivelse, der bærer den drilske titel Integrity/In The Gritty. Drilsk, for Helle Hansen er ikke for fastholdere, som Rifbjerg engang udtrykte det. Og det komplekse og alt andet end entydige ligger Helle Hansen nær, når hun synger om livet i dets mangfoldige udtryk. Som – for eksempel – i den for en overfladisk betragtning enkle sang om et pars feriedrømme, Vacation, hvor drømmene om virkelighedsflugt og kærlighedsbehov vokser ud af en grum virkelighed: “For far too long now we’ve been/ Overlooked and underpaid/I predict we’d/ Be severely/Depressed if we just staid“.

Musikalsk fortsætter Helle Hansen også, hvor hun slap på forgængeren, med at lade genrerne  og stilarterne blande sig. Denne gang er der dog tale om tolv sange, der godt kan opfattes som tolv popsange, der hver især er arrangeret som primært akustiske stykker, der leder tankerne hen på folkemusik. Men rundt omkring  brydes det entydige indtryk af klange og toner (fx kalimba, rainstick, klokker og duduk), der lægger lag af verdensmusik over det hele.

Men som sidst er det Helle Hansens gode stemme, der står centralt i udtrykket og sikrer at albummet opleves som en samlet enhed. Og det er måske på den led, pladen lever op til sin titel Integritet. Hermed anbefalet.

Helle Hansen. Integrity. Producer: Helle Hansen. Gateway Music. Er udkommet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

148 har læst indlægget
14,803