Dødsfald: Rick Hall – ejeren af Fame studierne – 85 år

3. januar 2018

Rick Hall var en heldig kartoffel. I de tidlige tressere havde han et lille pladestudie i en afsides liggende flække ved navn Muscle Shoals, Alabama. Hans held bestod i, at to giganter inden for musikindustrien – Jerry Wexler, leder af Atlantic Records, og Jim Stewart, medskaber af det legendariske Stax-plademærke – var blevet uvenner. Det førte til, at Wexler tog sit gode tøj, sin forretning og sin kunstnerportefølje og drog til Musle Shoals for at gøre forretning med Rick Hall. Og det blev begyndelsen på et musikeventyr for Rick Hall, der skabte et nyt arnested for  ikke mindst ‘sort’ musik med kunstnere som Aretha Franklin og Etta James.

Rick Hall havde haft Sun-studiernes Sam Phillips som mentor og med hårdt arbejde, kærlighed til musikken og loyalitet over for kunstnerne lykkedes det at gøre FAME-studierne til et musikalsk centrum, selv om det lå uden for alfarvej.

Med til billedet af Rick Hall hører også, at han fik stor anerkendelse blandt sorte kunstnere, fordi han gik imod den tids raceadskillelsespolitik. Og det var ikke bare noget man gjorde dengang, og slet ikke i Alabama, hvor den racistiske guvernør George Wallace var ved magten. Men Hall insisterede på ikke at gøre forskel og det var med til at skabe et klima, hvor ny soul- og R&B-musik kunne blomstre.

Nu er Hall så død i en fremskreden alder af 85 af en kræftsygdom.  Og tiden er inde til at finde nogle Fame-indspilninger frem fra gemmerne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

40 har læst indlægget
14,851