Et hjerte af guld

5. januar 2018

Indrømmelse: Jeg ser Bonderøven på DR1. Programmet om Frank, der har vendt det moderne landbrug ryggen og sammen med sin familie skabt en lille lakune på Djursland, hvor han kan dyrke gammeldags landbrug og gammeldags dyder, der både respekterer dyreliv, menneskeliv og planteliv. Han er en slags moderne hippie eller en arvtager af tressernes drømme om at finde tilbage til noget oprindeligt eller autentisk. Og det har et eller andet sted min sympati. Og så tager jeg gerne med, at Bonderøven har gjort tv-mediet til en del af projektet. Det er en del af tidsånden.

Men i går gik det op for mig, at det ikke kun er på billedsiden, Bonderøven er retro. Også på musiksiden vender Frank blikket – eller snarere: øret – bagud. Og den sang, der gjorde mig opmærksom på det, var Neil Youngs gode gamle “Heart of Gold” fra succesalbummet Harvest. Og så måtte jeg jo tilbage til det album og Neil Youngs halvfjerdserproduktion i det hele taget.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

74 har læst indlægget
14,851