Exit Danny Kirwan

13. juni 2018

Man har knap nok fordøjet nyheden om, at Lindsay Buckingham er blevet gået fra sit band Fleetwood Mac, før nyheden om guitaristen Danny Kirwans alt for tidlige død tikkede ind.

Kirwan var en af de mange guitarister, der spillede blues, og hans første band var Boilerhouse. Det var her han blev opdaget af Fleetwood Macs daværende manager Mike Vernon, der gjorde Peter Green opmærksom på den talentfulde unge mand. Og  efter et mindre tilløb blev Kirwan den guitarist, der skulle supplere Green i Fleetwood Macs unge år. Og Kirwan “kvitterede” med at bidrage til bandets førrste større hit “Albatros”. Green gav siden hen Kirwan æren for, at denne sang blev et hit. Green og Kirwan supplerede hinanden rigtig godt musikalsk set, men de havde meget forskellige temperamenter. Og i 1970 forlod Peter Green Fleetwood Mac, fordi det ikke længere kørte for dem.

I 1972 blev Kirwan fyret fra Fleetwood Mac. Ud over hans temperament, så havde han udviklet en alkoholisme, der bl.a. betød at han i flere dage levede udelukkende af øl. Og han distancerede sig af samme grund mere og mere til de andre i bandet.

Efter tiden med Mac fik Kirwan en solokarriere, men årene efter var især præget af et svigtende fysisk og psykisk helbred. Og i perioder af firserne og halvfemserne levede han som hjemløs. Og den 8. juni kunne Mick Fleetwood og Fleetwood Mac skrive følgende anerkendende ord på deres Facebookside:

”Today was greeted by the sad news of the passing of Danny Kirwan in London, England. Danny was a huge force in our early years. His love for the Blues led him to being asked to join Fleetwood Mac in 1968, where he made his musical home for many years.
Danny’s true legacy, in my mind, will forever live on in the music he wrote and played so beautifully as a part of the foundation of Fleetwood Mac, that has now endured for over fifty years.
Thank you, Danny Kirwan. You will forever be missed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

107 har læst indlægget
14,808