Galt MacDermot – komponisten bag Hair – er død

22. december 2018

89 år blev canadieren Galt MacDermot, der blev internationalt kendt, da han skrev musikken til musicalen (og senere filmen) Hair. Selv var han alt andet end en langhåret hippie. Tværtimod en pæn, yngre mand, der gik med hvid skjorte og slips og foretrak en kop te i familiens skød frem for hash og sprut. – Men han kunne skrue en række sange sammen der lod sig farve af tidens pop og rock – og af tidsånden fra ’67 – og formåede at nå ud til et stort publikum, hvoraf de fleste sikkert var lige så borgerlige som MacDermot selv.

MacDermott foretrak et liv uden for projektørernes rækkevidde, og fortsatte med at skrive musik til teater og film.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

34 har læst indlægget
14,806