Apropos folketingsvalget – kommentar nr. 4

13. maj 2019

I går meldte Lars Løkke Rasmussen ud, at Venstre gik til valg på et såkaldt “skattestop”. Og efterfølgende kunne man høre, at det var gået så som så med Venstres skattestoppolitik, siden Anders Fogh Rasmussen indførte den i 2001. Og en såkaldt ekspert udtalte, at skattestop begrænser det politiske råderum. Og det er da også lige det, der er problemet. Hvis man afskærer sig fra at reformere skattesystemet afskærer man sig fra politisk handling i forhold til mange påtrængende problemer: manglende ressourcer i velfærden, voksende ulighed og ditto fattigdom, koncentration af rigdom i finansvæsnet og så videre. Det vil være bedre at gå til valg på løfter om radikale skattereformer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

30 har læst indlægget
15,014