Kryddersildenes svanesange

8. august 2020

Tænk sig, det er 20 år siden Spice Girls gik hver til sit (første gang i hvert fald). Og tyve år siden de forberedte deres tredje album Forever, der udkom i november 2000. Ginger Spice, Geri Halliwell, havde da forladt kvartetten (midlertidigt).
Kommercielt klarede den tredje og sidste plade det ganske godt, men det var som om luften var gået lidt ud af det helt igennem kommercielle produkt, som kryddersildene var. Promoveringen som den nye tids feminister tabte højde i takt med, at pigerne blev mediedarlings og faldt til patten i forhold til branchens konventioner og samfundets ditto. Og der var ikke et stinkende hit som “Wannebe”, der kunne få selv blebærende repræsentanter for kvindekønnet til at skråle eller danse med. Kryddersildenes “epoke” var forbi, og senere forsøg på at puste liv i projektet har handlet mere om musikbranchens og mediernes behov for sensationelle nyheder.

Men Forever, der altså på ingen måde levede op til sin titel, er som produkt betragtet ikke ringere end de to foregående plader. Et velproduceret industriprodukt af den slags, der er og har været mange af.

Spice Girls – Let Love Lead The Way from THE SPICE GIRLS on Vimeo.

Skriv en kommentar

28 har læst indlægget