Myten om Talking Heads

31. august 2020

“Historien om, at der kun var en sangskriver i Talking Heads er en myte. Størstedelen af vores sange, især de tidlige, blev til i et samarbejde. Vi indspillede dem ikke. Vi havde ikke engang en båndoptager. Vi måtte huske sangdelene i vores hoveder. Tina [Weimouth] vidste lidt om at læse og skrive musikalske notationer, men David [Byrne] og jeg [Chris Frantz] gjorde ikke, så med sange som ‘Tentative decisions’ og ‘I’m not in love’ måtte vi spille dem igen og igen indtil de var ingraveret i vores hukommelse” [Chris Frantz / Remain in love]

Som skrevet, så skal man tage en biografi med et gran salt. Biografier er ikke indiskutable sandheder. Og i tilfældet Frantz og hans syn på kollegaen David Byrne er saltet også en nødvendighed. Omvendt så er der ingen tvivl om, at Frantz både forholder sig kritisk til den selvoptagede, sære David Byrne, men også er fuld af beundring og anerkendelse af hans person og den særlige evner på musikkens felt.

 

En kommentar

  1. CAPAC » Talking Heads – CBS demos 1975 pings back:

    […] Chris Franz fortæller i sin bog om Talking Heads, så indspillede de ikke deres musik på bånd før de fik en […]

Skriv en kommentar

44 har læst indlægget