Dødsfald: Judith Durham – 79

Author:

En af tresserpoppen store damestemmer er forstummet. Judith Durham, der var stemmen i det australske popband The Seekers er død, 79 år gammel, som følge af en kronisk lungesygdom. Seejers var et af de allerførste australske band, der i de tidlige tressere formåede at få successen til at strække sig ud over Australien til både USA og Europa med stort pladesalg til følge. Og Judith Durham var uden tvivl den faktor, der gjorde en forskel i gruppens udstråling.

Hun begyndte sin karriere som  universitetsuddannet koncertpianist og sangerinde i et jazz-band, men allerede i 1963 fik hun sammen med de andre i Seekers en pladekontrakt og udsendte albummet Introducing The Seekers. _Debutalbummet førte dem snart til England, hvor de indspillede en stribe hits – blandt andet i Abbey Road-studierne. “I’ll never find another your“, “A world of our own”, “Morningtown Ride”, “Someday, one day”, “Georgy girl” og ikke mindst “The Carnival is over”, der er en af alle tiders bedst sælgende singleplader i England.

I 1068 valgte Judith så at forlade The Seekers for at forfølge en ganske succesfuld solokarrere, men hun vendte dog sporadisk tilbage senere.

Greatest Hits

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *