Green Wing – engelsk humor

21. oktober 2006

Green Wing
Som bekendt kan man kun med besvær diskutere humor. I hvert fald, om noget er sjovt eller ikke? Selv har jeg haft – for nu at sige det pænt – et lidt anstrengt forhold til kvindesatiren og -humoren på DR TV. Normalerweize og Smack the Pony har ikke overanstrengt mine lattermuskler.
Men i går aftes havde jeg lejlighed til at se den nye, prisbelønnede engelske komedieserie Green Wing (da. Under kitlen) om (ikke mindst under-)livet på et hospitalsafsnit. Det er holdet bag Smack the Pony, der også står bag her. Selv om der er overensstemmelser mellem de to serier – blandt andet det rablende gale – så er vi alligevel ovre i en anden boldgade. Det første afsnit gav mindelser om salig Monty Pyton! Især den elskovsyge, stærkt excentriske røntgenspecialist Alan Statham er inspireret af John Cleeses galninge.
Ellers møder vi fx den ligeledes sexgale, kvindelige personaledirektør Joanne Clore, der ikke går af vejen for at dyrke sex med (og ikke i) en vibrerende hospitalsseng, personaledirektøren, der masturberer med computermusen, den kiksede lægestuderende Martin Dear, der ikke kan få noget til at lykkes og konstant er genstand for den lokale Don Johannes Guy Secretans drillerier eller den voluminøse sekretær Rachel, der vejer sine forlygter på en brevvægt for at finde ud af, hvor meget det vil koste at sende dem indenlands og udenlands… Hvis man er til Monty Pyton og anden rablende gal, engelsk humor, så vil Green Wing måske falde i ens smag. Hermed anbefalet.

se her: Channel 4’s side om Green Wing – og et fansite.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

1.086 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62