Dagens genhør: Young Flowers – Blomsterpistolen

29. oktober 2008

Vidste du, at ideen til Blomsterpistolen – tv-filmen og LP-pladen – blev undfanget i Århus? Det vidste jeg ikke – eller havde i hvert fald glemt.

Men på bagsiden af grammofonpladecoveret fortæller afdøde Thomas Winding, at det skete på Vestergade 58, det navnkundige musiksted i Vestergade – dér, hvor man slingrede ned ad i halvfjerdserne, efter at have røget en stråhat…

TV-filmen var en syret historie om en flyvende tallerken, der lander på Jorden, og de rejsende bliver gode venner med Young Flowers. Idyllen bliver forstyrret af nogle militærpersoner, og den flyvende tallerken tager flugten, men efterlader en blomsterpistol til bandets medlemmer. Og så spindes der en ende på historien med denne magiske pistol.

Det vigtigste er imidlertid nok musikken, som sagtens kan nydes for sig selv, som Winding gør opmærksom på. Musikken er vaskeægte dansk psykedelia på en solid bund af engelsk R&B. Gruppen bestod af Peter Ingemann, der sang for og spillede bas, Jens Henrik Dahl på guitar og Ken Gudman på trommer.

Efter gruppens debutsingleplade “Like Birds” forlod Dahl gruppen og blev erstattet af Per Frost, kendt fra Peter Belli & Les Rivals og senere endnu: Rainbow Band/Midnight Sun, Skousen & Ingeman m.fl. Det er sidstenævntes markante markante guitar, der giver pladen dens bluesfeeling. Det mest kendte nummer på pladen er “Oppe i træet”, men det er nok også det mest atypiske i kraft af sin lidt hippiepoppede karakter. Der er mere gods i de andre numre, herunder gruppens version af Bob Dylans “Down along the Cove”. På flere af numrene bruger gruppen også tekster af den legendariske amerikanske poet Walt Whitman. Jovist, man tog tekster alvorligt dengang.

Det er lykkedes mig at låne LP-versionen – med rigtig knas og det hele. Og det er den rene fornøjelse at lytte til trioens musik. Pladen er også udsendt på cd.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

1.082 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62