Biblioteksfund: Fairport Convention anno 1968

12. november 2008

Sørme om ikke jeg også fandt Fairport Conventions debutalbum i bibliotekets udsalgsskuffe! Jeg omtalte den i oktober som en af de plader, der fejrer 40-årsjubilæum i år. Som jeg skrev dengang, så er det den eneste Fairport-plade, hvor Judy Dyble er forsangerinde. Og som nævnt er det en folkrock-plade, hvor rocken dominerer. Inspirationen fra den amerikanske vestkyst rock er tydelig og forstærkes af, at Fairport fortolker på Bob Dylan, Joni Mitchell, Leonard Cohen og Tim Buckley. Men bandet kan heller ikke løbe fra sine engelske rødder i folk og rock. Lyden af engelsk tresserrock er umiskendelig. Alt i alt er det et meget varieret album og en flot debut af Fairport Convention. Anbefales.

Fairport Convention “Time will show the wiser (1967)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

201 har læst indlægget
15,019