Grim Reaper-sang-bølgens ophavsmand er død – Jody Reynolds, 75 år

20. november 2008


For snart længe siden omtalte vi disse hersens teenage-tragedie-sange, der blev vældig populære omkring starten af tresserne med hits som Ray Petersons “Tell Laura”, Jan & Deans “Dead Man’s Curve” m. fl. Ophavsmanden til denne bølge var rockabillysangeren og -sangskriveren Ralph Joseph Reynolds, der forleden døde i en alder af 75 år. Med sit hit “Endless Sleep” fra 1958 – Reynolds eneste og store hit – startede han den bølge af sange om for tidlig teenagerdød og knuste hjerter i popsovs, som årene derefter hærgede på især de amerikanske hitlister. Pladen solgte millioner af eksemplarer, men Reynolds kunne ikke levere flere uforglemmelige sange, selv om han fortsatte med at indspille musik og optræde mange år frem ved siden af jobbet som ejendomsmægler. Men den historie har man jo hørt før. Hvil i fred.

Skriv en kommentar

233 har læst indlægget