Genhør: Ringo Starr – Sentimental Journey

5. december 2008

Sentimental Journey fra 1970 er Ringo Starrs første post-Beatles-album. Til forskel fra Lennon og Mccartney, der på deres første album efter Beatles, søgte nye græsgange, så vendte Ringo snuden tilbage i tiden til sine forældres og deres generations musik. Det fortælles endda, at Ringo snakkede med sine forældre og deres venner for at høre, hvilke sange de holdt mest af fra dengang, de var unge. Resultatet blev en stor håndfuld før-Beatlemania standards. Ringo søgte – og fik – producerhjælp hos George Martin, der jo havde års erfaring med den slags musik, og han bad en række venner – Mccartney, Klaus Voorman, Maurice Gibb og Quincy Jones – og garvede arrangører som fx Ron Goodwin, Richard Perryo g Oliver Nelson om at få arrangementerne på plads. Resultatet blev et meget charmerende, herligt swingende album med en veloplagt Ringo i forgrunden med numre, der er kendt fra Louis Armstrong, Fred Astaire, Doris Day, The Pied Pipers, The Ink Spots m. fl. Hvis man ellers er til den slags musik, som vores forældre og bedsteforældre gad lytte til, så kan denne plade kun varmt anbefales. Den varmer i en kold til og er som en amerikansk dansefilm fra fyrrerne…

Vi beklager kvaliteten…

Skriv en kommentar

226 har læst indlægget