Nostalgia: Chicken Shack – engelsk blues-rock

13. juni 2009

Jeg nævnte i forbifarten Chicken Schack i gÃ¥r. Det var her Christine McVie slog sine ungdommelige musikalske folder i de sene tressere. Chicken Shack var en af de rigtig mange engelske bands, hvis fundament bestod af rhytm-and-blues. Stones, Faces, Fleetwood Mac, Yardbirds, Animals – you name ’em. Ud over McVie bestod bandet oprindeligt af guitaristen og sangeren Stan Webb, basisten Andy Silvester og trommeslageren Alan Morley.

I følge legenden tog bandet navn efter fjerkræ-restaurant, de brugte som øvelokale. Men måske tog de bare navn efter Amos Wilburns sang af samme navn. I 1967 fik de kontrakt hos Blue Horizon og udsendte året efter debutpladen med den lange titel 40 Blue Fingers, Freshly Packed and Ready to Serve. Både den og opfølgeren O. K. Ken fra 1969 gjorde sig godt og endte begge på den engelske albumlistes top 20. Året efter forlod Christien Perfect gruppen for at blive Christine McVie og glide ind i Fleetwood Mac. Og hendes afgang blev fulgt af flere rokader i gruppen. Selv om perioden 1967-69 må siges at være gruppens stabile periode har den fortsat med at lave lytteværdig musik helt frem til dette årti med Stan Webb som ankermand.
Men her er bandet så i en optagelse fra den tyske Beat-Club, der betød så meget for den unge capacs musikopdragelse tilbage i tresserne.


CHICKEN SHACK
by ivanof55

Skriv en kommentar

224 har læst indlægget