Mikroblød

23. juni 2009

Hvor er jeg dog glad for, at jeg er sadlet om til Ubuntu (Linux) på mine maskiner. Selv om jeg stadigvæk kører med to styresystemer, fordi der er enkelte funktioner, som Ubuntu ikke kan klare (eller – måske – som jeg ikke har fundet en tilfredsstillende løsning på endnu…), så bruger jeg 99.9% af tiden i Linux-miljøet. Det er meget mere stabilt end Microsoft. Det er væsentligt hurtigere. Og så dækker det alle mine behov for intelligent software – med et par undtagelser, der mest har at gøre med gamle indgroede vaner.
Forleden gik min datters multimediemaskine ned, fordi hun et par gange for meget havde slukket maskinen ved at afbryde strømmen. Og maskinen nægtede at udføre en reperation eller gendannelse af XP. Frøkenen bruger XP, fordi hun spiller – Sims. Et besøg på Microsofts Support-sider efterlod mig bare med nogle særdeles nørdede løsningsforslag, der bl.a. omfattede en redigering af dele af registreringsdatabasen(som jeg af indlysende årsager ikke kunne komme ind i) og en nedsættelse af disk-drevets data-overførselshastighed (fordi en XP-installation åbenbart kan resultere i en ændring af denne). Efter lang tids videre søgen på nettet faldt jeg så tilfældigvis over en enkel, men ikke ligefrem nærliggende løsning. Først installerer man Windows 98 (!) og derefter XP. Det viste sig, at Windows 98 sørgede for at slette de sidste rester af den gamle XP, som selv et formateringsforsøg ikke ville gøre noget ved. Hvis I spørger mig, så er der sørme meget bøvl med Microsoft Windows.

Skriv en kommentar

161 har læst indlægget