Elliott Smith – sjældenheder udgives

15. februar 2007

Den alt for tidligt afdøde sanger-sangskriver Elliott Smith med den fine, pergamenttynde stemme og de stille, melodiøse, poetiske sange bliver mindet med udgivelsen af en dobbeltcd med materiale fra årene 1995-97. Titlen er “New Moon”, og den kommer på plademærket Domino her i Europa.
Elliott spillede en årrække i den noget oversete, fine band Heatmiser, inden han valgte solokarrieren. Han slog igennem til et større publikum, da han indspillede sangen Miss Misery til biografsucces Good Will Hunting med Robin Williams og Matt Damon. Han døde i en alder af kun 34 år, angiveligt for egen hånd. Den skæbnesvangre kombination af depressive tendenser og stofmisbrug gjorde Smith liv alt for kort. Men musikken er her da stadigvæk – og den er værd at lægge øre til.
Tracklisten kan man se her.

Skriv en kommentar

281 har læst indlægget