Genhør: The Strokes – Is This It

15. juli 2009

Med mellemrum rejser rocken sig fra lænestolen, ryster udenomsværkerne og modelunerne af sig og finder tilbage til dengang, det hele startede, i fars oliestinkende garage med et trommesæt, et par guitarer og en sanger. I 2001 var det blandt andet New York City-bandet The Strokes, der repræsenterede denne retroaktive genoplivning af rocken med deres album Is This It. Ja, det er det. Julian Casablancas (sang), Nick Valensi (lead guitar), Albert Hammond, Jr. (rytmeguitar), Nikolai Fraiture (basguitar) og Fabrizio Moretti (trommer og slagtøj) havde på det tidspunkt været i øveren et par år og har sikkert også brugt en del tid på at lytte til de gamle N.Y.-bands. Velvet Underground, Ramones, Voidoids osv. Opskriften på deres musik er simpel: En god melodi tilsat garagerock. Hvad var det Lou Reed skrev på bagsiden af New York: To guitarer, trommer og bas er der intet, der kan slå. Siden har bandet lavet et par plader. I 2003 kom Room on Fire, der solgte ganske godt. og i 2006 kom First Impressions of Earth. Pt. holder de vist en pause og er involveret i individuelle projekter. Men det er med deres debutplade, The Strokes har sikret sig en varig plads i rockhistorien. Den har debutpladens friskhed og uimponerethed og dertil en håndfuld sange, der holder.


The Strokes – Is This It – Conan O’Brien
by DbNice_Durden
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

229 har læst indlægget
14,918