John Lennon – og det alt for menneskelige

23. februar 2007

Ifølge DR Nyhederne har Yoko Ono nedlagt forbud mod forevisningen af filmen Working Class Hero, som BBC ville vise. årsagen skulle være, at filmen ville afsløre sider af personen John Lennon, som offentligheden skulle se i følge Yoko. Blandt andet skulle John Lennons første kone Cynthia fortælle om Johns massive stofproblemer og deres betydning for ægteskabets kuldsejling. Og en psykiater, der havde Lennon i behandling for stofmisbrug, skulle give en beskrivelse af John Lennons “besidderiske” kærlighed til Yoko Ono.
Nu ved jeg ikke, hvor overraskende disse eksempler er. Lennons stof(mis)brug har været kendt siden tresserne, og hans “store” kærlighed til Yoko har også været almindelig kendt. Fx kender man godt historien om hans personlige deroute med druk og hor, da Yoko forlod ham i en periode i halvfjerdserne.
Det er altid betænkeligt, når nogen forsøger at forskønne et billede af en kendt person. John Lennon var et menneske som alle andre; ikke nogen helgen. At han søgte tilflugt i stoffer og var slave af sit kærlighedsliv ændrer ikke en tøddel ved hans format som musiker og kunstner. Tværtimod. Lad os så se den film!

 

Skriv en kommentar

412 har læst indlægget