14. august 2017 arkiv

50: Flower Pot Men – Let’s go to San Francisco

14. august 2017

Det er også halvtreds år siden britiske Flower Pot Men huserede på hitlisterne med deres iørefaldende ode til hippehovedstaden San Francisco, Let’s go to San Francisco. Et klart hit, men også et eksempel på udnyttelse – “exploitation” – af hippierne Summer of Love. Sangen blev skrevet og produceret af John Carter og Kenn Lewis, der havde til hensigt at lave en Brian “Beach Boy” Wilsonsk pastiche. Flower Pot Men blev sammensat til lejligheden med Tony Burrows ( Edison Lighthouse, First Class, White Plains og The Brotherhood of Man) i forgrunden. Projektet lykkedes på sæt og vis, for pladen blev en stor succes.

50: Da piratradioerne for alvor fik det svært

14. august 2017

Mandag den 14. august 1967 blev The Marine, &c., Broadcasting (Offences) Act ophævet til lov i Storbritannien. Og med Marine Broadcasting Offences Act eller Marine offences Act, som de efterfølgende blev kaldt, var der endegyldigt sat et legalt punktum for de såkaldte piratradioer, der sendte til Storbritannien fra international farvand. Lovgivningen, der umuliggjorde det for britiske personer at arbejde på disse piratradioer, fulgte efter flere års debat mellem folk, der ønskede en kommerciel liberalisering af radiofoni og tv (og et brud med BBCs monopol) på den ene side og modstanderne, der havde en lang liste af indvendinger over for pirateriet. Og klemt inde mellem de to var ungdommen, der blot ville lytte til popmusik.
En tilsvarende lovgivning kom til Danmark i 1962.

Men helt slut var det nu ikke. Radio Caroline, der startede i 1964, har holdt sig flydende lige siden dengang.Til gengæld kan man sige, at udviklingen på mediefronten har gjort den mere eller mindre overflødig.