19. september 2017 arkiv

Jens Rugsted – 70

19. september 2017

Bassist, komponist m.m. Jens Rugsted fylder 70 år i dag. Det begyndte med pigtråd i 1963 i Danty Swingers, der blev til  Dandy Swingers og hittede med “River Deep Mountain High”, og siden kom flere højdepunkter som Savage Rose duoen Rugsted/Kreutzfelt og samarbejdet med Sebastian. Og ved siden af band- og soloartistkarrieren har Rugsted også haft tid til at dyrke det musikpædagogiske virke bl.a. på Blaagård Seminarium.

Rolling Stone – til salg

19. september 2017

Der er noget symbolsk ved den kendsgerning, at det mod-kulturelle magasin Rolling Stone, som den kun 21-årige Jan Wenner startede i 1967 på et loft, nu er til salg. I 50 år har bladet haft fingeren på pulsen i kulturlivet og været platform for journalistik af højeste karat, men skandaler, økonomiske problemer og musikindustriens og mediernes generelle udvikling i den digitale æra har fået Wenner til at erkende, at det ‘smarteste’ er at sælge.

Salget kommer ikke som nogen sensation. 49% af bladet ejes allerede af et musikindustrielt firma i Singapore (!). Det er blot den sidste halvdel, der skal væk nu.

Tiden er nok løbet fra magasiner af det format, som Rolling Stone har haft. Internettet og de sociale medier har ædt sig ind på nyhedsstrømmen, papirmagasiner er blevet for dyre at udgive, journalistikken er ikke, hvad den har været osv. Så måske skal man blot konstatere, at en æra er forbi – men samtidig forstå, at behovet for seriøs, redelig journalistik om musik og kultur stadigvæk er til stede – og bliver behandlet stedmoderligt at store dele af internettets medier…