7. december 2017 arkiv

Lyden af en tung hest…

7. december 2017

Lyden af Ralph Molinas tunge trommer og Billy Talbots kongeniale brummende bas i baggrunden er ikke til at tage fejl af, selv om det ikke er Crazy Horse i bandets fulde mønstring, vi har at gøre med her, hvor de bakker op om ex-Icicle Works’ Ian McNabb i “You must be prepared to dream” (fra en lidt sjælden single, som jeg har været heldig at få fat i et eksemplar af).

Farvel til – Christine Keeler

7. december 2017

75 år blev hun. Christine Keeler, der blev berømt-berygtet for sin medvirken i den såkaldte Profumo-skandale, der ramte britisk politik i 1963. En nittenårig skønhed med lange ben og et markant ansigt blev hvirvlet ind i en sexskandale med britiske toppolitikere, navnlig den daværende britiske, konservative krigsminister, John Profumo, der – for at understrege skandalen – var gift. Skandalen fyldte – som jeg husker det – meget i de kulørte blade og aviserne dengang og Keeler blev et billede på de moderne tresserpige, der stod for fri sex og oprørskhed. Men intet kunne være mere forkert og mytificerende. I The Guardian skræller freelanceskribenten Tanya Gold lagene af myten og argumenterer overbevisende for, at Christine Keeler var en  af #metoo-bevægelsen tresserofre. Medens mændene i skandalen slap nådigt for efterfølgende repressalier, så blev Christine Keeler ofret.

Men Christine Keeler blev et af tressernes ikoner og var med til at tilføre tressernes historie en god portion dramatik. Som sådan fortjener hun en minderune.