22. december 2017 arkiv

Trioen fra helvede: Cross-Schack-Ostermann

22. december 2017


[Trioen fra Helvede,alias Billy Cross, Mik Schack og Flemming Ostermann – i Mik Schacks egen streg…]

Jeg har flere gange slået på tromme for trioen Billy Cross, Mik Schack og Flemming Ostermann, der er en slags husorkester i Mik Schacks forbrugerprogram (?) Mik Schacks Nabo Tjeneste. Og i den forbindelse har jeg efterlyst en udgivelse med trioen low budget-no bullshit-indspilninger. Og nu har jeg så – endnu engang – måttet erkende, at jeg slet ikke har haft fingeren på pulsen med hensyn til de udgivelser, der er kommet i lille Danmark mellem år og dag (og jeg får det heller aldrig…). For lidt biblioteksresearch afslørede, at Cross, Schack og Ostermann allerede i 2006 fik udgivet pladen Trio from Hell på Kick Music. Så nu er min jagt gået ind på et eksemplar af den plade. Og det skal nok lykkes før eller siden…

Synspunkt: Store patter! Store patter!

22. december 2017

Så nåede den offentlige debat igen et lavpunkt. Dansk Boldspilunion har formastet sig til at bringe en lille video fra herrefodboldslandsholdets omklædningsrum efter en vunden kamp. Og i den forståelige begejstring over sejren råber fodboldspillerne forskellige “kampråb”, bl.a. råbet “Store patter!”.

Og sådan en video med sådan et kampråb  smider man ikke ustraffet ud på det store internet i disse #Me-Too-tider. Og det varede da heller ikke længe for det føj med anklager om “sexisme” og det, der var værre. Og DBU forsøgte at redde sit eget skind ved at bede spillerne om at gentænke deres egne etiske regler som landsholdspillere.

Jeg skal ikke benægte, at der kan være noget seksuelt i det pågældende kampråb. Og det vil ikke være første gang sådanne temaer dukker op i mænds omklædningsrum eller i det hele taget i rum, hvor mænd er tilsammen uden kvindeligt selskab. Og dybest set er det vel ikke noget fordækt i, at mænd taler om kvinder, når de er sammen – uden kvinder!? Jeg er sikker på, at det samme gør sig gældende, når kvinder er sammen – uden mandligt selskab. Og måske formaster de sig også til nogle flovser… Jeg ved det af gode grunde ikke.

Men debatten om “Store patter!” brillerer ved en næsten total mangel på humor. Og en total manglende forståelse for, at der må være et frirum – også ytringsfrirum – når det ene køn er alene i et fælleskab. Jeg tror de fleste mandlige læsere her vil nikke genkendende til denne iagttagelse. Hvis man har haft fornøjelsen af omklædningsrumskulturen blandt mænd, vil man vide, at der tales om kvinder, fortælles sjofle historier osv. osv. Det er en del af den særlige mandekultur, der dyrkes i den sammenhæng.

Jeg synes, man skal lade mænd og kvinder råbe, hvad de vil, når de er i disse kønsfælleskaber. Blot skal man undlade at offentliggøre det på de sociale medier, sådan som DBU formastede sig til at gøre. For tolerancen på de sociale medier kan ligge på et meget lille sted. Her hersker en politisk korrekthed, der i sig selv udgør en trussel mod enhver form for ytringsfrihed. Store patter! Store patter! Store patter!