Dødsfald: Guitaristen Duane Eddy – 86 år

2. maj 2024

 

Guitaristen Duane Eddy er død af kræft i en alder af 86 år. Han var et stort navn i sidste halvdel af halvtredserne og begyndelsen af tresserne, hvor han twang-guitar-spil skabte hits som “Rebel Rouser” og flere andre top 40-numre. Og så var han noget så udsædvanligt som instrumentalist. En amerikansk Jørgen Ingemann, der i øvrigt var en af hans “elever”. Og han inspirerede mange guitarister – lige fra The Ventures til George Harrison.
Det var Lee Hazlewood, der opdagede Eddy og sørgede for at han indspillede sine første numre og var med til at udvikle den særlige maskuline twang-lyd, som Hazlewood så senere kunne bruge på sit og Nancy Sinatras hit “These Boots are made for walking”.
Inden han trak sig tilbage fra showbiz i midt-firserne nåede Eddy at indspille intet mindre end halvtreds albums i eget navn.
Et af mine allerførste albumindkøb var Eddys opsamling $ 100.000.000 Worth of Twang Vol. II, som jeg nok købte (fik! af min mor), da jeg havde fået min grønne rejsegrammofon omkring 1962. Den blev købt – tror jeg nok – i Jaspers lille pladebutik i Strandbygade i Esbjerg.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

4 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62