24. januar 2018 arkiv

Fleetwood Mac – st.

24. januar 2018

Medens vi er ved rockens dinosaurer, så er Fleetwood Mac, version 2.0, aktuelle med en opulent udgave af deres første eponyme album. Man kan få den i en udvidet udgave med 3 CD og DVD eller vinyl. Eller man kan nøjes med en to-CD-udgave med den oprindelige plade plus ekstramateriale i lydforbedret udgave.

Og i mine ører bliver Fleetwood Mac 2.0 ikke bedre end på denne første plade, hvor de flittigt låner fra Buckingham og Nicks duoplade, der udkom kort tid forinden. Her finder man nogle af bandet mest slidstærke sange. Og selv om Rumours er bandets officielle hovedværk, så satser jeg mine sparepenge på denne første, lovende plade.

PS. Pladen blev genudgivet flere gange – bl.a. 2004 og 2008 – i lydforbedrede versioner, så tjek lige din pladesamling, hvis du overvejer et nyt køb…

Keep on truckin’ and rockin’: Grateful Dead live

24. januar 2018

Med 2300 koncerter på samvittigheden, hvoraf de 2200 er blevet optaget af bandet selv eller fans, så kan det forekomme at være en halsløs gerning at udpege de bedste koncerter og presse dem (eller dele af dem) ned på to CD’er eller vinyler. Ikke desto mindre er det, hvad retromærket Rhino gør  sammen med bandet (eller dem, der varetager det hedengangne bands interesser). The Best of the Grateful Dead – Live. Men der skal såmæn nok være deadheads og andre fans, der hopper på limpinden, om ikke andet så for at have opdateret samlingen af Dead-plader derhjemme.

Selv kan jeg godt nøjes med de gamle live-plader, fx dem fra 1972-turneet i Europa og Live Dead og et par stykker mere – og så (ikke at forglemme) alle de koncertoptagelser, der ligger til fri afbenyttelse på www.archive.org.

Keep on osv.