10. august 2019 arkiv

50: Hot Fun in the Summertime

10. august 2019

Sly and the Family Stone slog stort igennem på Woodstockfestivalen og gennembruddet var med til at sende deres indspilning “Hot Fun in the Summertime” op på hitlisten, hvor den næsten nåede førstepladsen, men blev hold tilbage af the Temptations.

1969 var et stort år for Sly og familiestenen, hvor de var med til at promovere den dansante, kropslige sorte musik i en tid, hvor hippierne havde overtaget i musikken. Siden gik det alvorligt tilbage for Sly Stone. Læs Torben Billes portræt af en mand, der havde fremtiden bag sig – her.

Woodstock 50 – encore

10. august 2019

Den meget omtalte og “hypede” gentagelse af Woodstockfestivalen bliver så vidt vides ikke til noget. Projektet er kuldsejlet i økonomiske, logistiske og andre problemer. Og måske er det også bedst sådan. Der er begivenheder, man ikke kan gentage uden at tabe højde.
Men fejringen af 50-året for den unikke tredagesfestival fortsætter i skrift og billeder. Og noget af det, der er mest interssant er måske den veneration og kærlighed, hvormed mange af de medvirkende omfavner erindringerne om dengang på Yasgars mark, hvor fred, kærlighed og forståelse var på dagsordenen.

drømmer mig tilbage til dengang i de ligeglade tressere…

10. august 2019

I København (og det sydlige Sverige) render nogen rundt og springer bomber af. Tilsyneladende er nogen utilfreds med noget, frustreret med noget, selv om vi endnu ikke ved, hvad der driver dem eller, hva deres motiv er. Hvis der da er noget ud over en uforløst, uartikuleret vrede. Og så er det jeg tænker på dengang for mange år siden, hvor en ung mand rendte rundt og futtede især telefonbokse af med rørbomber, som han selv havde lavet hjemme på værelset. Det kostede ham en fængselsstraf og vist også noget af den ene hånd. Og C. V. Jørgensen var så venlig at forevige oplevelsen på sin egen finurlige og dybsindige vis i sangen om “Senior og søn” fra mesterværket Solgt til stanglakrids. Lad os håbe, at politiet snart finder vor tids bombemand eller -mænd (eller -kvinder), og nogen vil ulejlige sig til at gøre sig nogle tanker om, hvad der dog lige skete der…