23. november 2019 arkiv

Livet i en pladebutik – Badstue Rock

23. november 2019

 

Som bekendt er der langt mellem pladebutikkerne nu om stunder. Men der er dog stadigvæk nogle stykker. Og en af dem er den – i Århus i det mindste – legendariske Badstue Rock i Badstuegade. I dag styres dette åndehuld af svenske Björn, der er en rigtig musikafficionado, der ikke bare vil acceptere, at musik er noget man streamer fra tjenester, der angiveligt har alt. Næh, musik er noget man har på vinylplader og til nød CD. Ja, butikken har sågar sit eget plademærke, Badstuerock Records,  der har udsendt i hvert fald tre album.

På den lille danske tv-kanal DK4, der udmærker sig ved et ganske høj kulturel profil, kan man for tiden se en god udsendelsen om Björn, hans medarbejdere, kunder og så butikken Badstue Rock. Programmet genudsendes d. 1, 4. og 8. december, og den er værd at se, hvis man har en gammel svaghed for musiknørder og musikpladebutikker.

Jeg kom meget i den butik for år tilbage, men har nok svigtet den lidt de seneste år (det vil jeg så ændre på…). Jeg har fulgt den, siden den startede i 1973, det år,  jeg kom til byen. Og jeg har en god portion plader, der er indkøbt der. Fx (det er den, der først springer frem i hukommelsen) Solid Senders med Wilco Johnson på guitar…