Mickey Jones, guitarist i Man, er død, 63 år

12. marts 2010

Efter længere tids svær sygdom er guitaristen Mickey Jones død i en alder af kun 63 år.

Jones var med til at skabe den blandt progrock-fans højt estimerede walisiske rockgruppe Man tilbage i 1968. Gruppen opstod på ruinerne af tresserpopgruppen The Bystanders, der nød stor succes i det sydlige Wales og England, og under indflydelse af amerikansk vestkystlyd – The Grateful Dead og Quicksilver Messenger Service – stablede Jones sammen med basisten Ray Williams, trommeslageren Jeff Jones, tangentspilleren Clive John og sangeren Vic Oakley gruppen Man på benene og tog musikalsk retning mod den progressive rock med ringende guitarer og  fængende melodier.

Gruppen fik hurtigt pladekontrakt hos Pye Records og udsendte først debutalbummet Revelation i 1969. Den skabte opmærksomhed, fordi den blev bandlyst på BBC på grund af orgasmelignende lyde på nummeret “Erotica”. Bedre markedsføring kunne man næsten ikke få dengang… Den blev samme år fulgt op af toeren med den fine titel 2 Ozs of Plastic with a Hole in the Middle. En varedeklaration, der ikke lover mere end den kan holde.

Selv om pladerne fik pæne anmeldelser i hjemlandet, så var det koncerterne, der gav smør på brødet og skabte gruppens anseelse som en oplevelse for øjet og øret. Især i Tyskland gjorde de sig godt. Tyskerne har altid haft en forkærlighed for den progressive rock. De gode anmeldelser fortsatte også, da gruppen skiftede fra Pye til United Artist uden at det ændrede ved salgsfrekvensen. Og koncertaktiviteten fortsatte med uformindsket styrke og intensitet – og havde den konsekvens, som hektisk turnévirksomhed ofte har: gruppen blev slidt op, og medlemmer gik, medens andre kom til.

Man fortsatte med at indspille plader og turnere frem til 1976, hvor inspirationen forsvandt og de gik hver til sit. Gruppen blev dog gendannet i 1980’erne og er fortsat med at spille frem til i dag. Micky Jones var med hele vejen med et guitarspil, der ofte er blevet sammenlignet med vennen John Cipollinas’. Cipollina var en af grundlæggerne af Quicksilver Messenger Service. I 2005 fik Mickey Jones konstateret en hjernesvulst og trak sig ud af musiklivet. Han gav dog stafetten videre til sin søn George, der indtrådt i det gendannede Man.

Hvil i fred.

2 kommentarer

  1. Torben Bille kommentarer:

    @CAPAC: Bandet som sådan og sangene var kun so-so, men jeg havde helt glemt, hvor god han var. Tak for genopfriskningen.

  2. capac kommentarer:

    @Torben: Sådan har jeg det også lidt. En fin guitarist i et progband i mellemklassen.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

345 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62