Favn – Under en stjerne

2. maj 2011

Kærlighed gør godt. Kærlighed gør ondt. Nogle gange på samme tid. Og populærmusikken bliver ved med at kredse om dette uopslidelige tema. Nogle gange, ofte, som klichéfyldte Silly Lovesongs. Andre gange med overraskende indfald, så vi kan genkende det, vi allerede godt ved, på en ny måde.

Den danske duo Favn – Paw Koch (trommer og produktion) og Don Falch (sangskriver og sanger) – har begået en ny plade, hvor teksterne i bakspejlet, efterlods, læses som kommentarer til en ikke-erkendt skilsmisse. Den skilsmisse, der vel altid er et parforholds skygge og mulighed. Falch kan ikke helt se sig fri for at gribe til klichéerne (og det er også svært i det emme), men skriver ellers nogle mundrette, sangbare tekster helt i den bedste danskrocks ånd. Teksterne til de ialt 14 sange er – meget prisværdigt! – aftrykt på coveret. Men de fungerer absolut bedst, når de glider ind i øret sammen med musikken. Men derfor er det jo rart nok at have dem ved hånden…

Uden sammenligning i øvrigt er “Under en stjerne” en dansk pendant til fx Ulf Lundells skilsmisseopus Den Vassa Eggen eller Bruce Sprinsteens Tunnel Of Love. Mænds forsøg på at sætte ord på adskillelsen, opløsningen, tabet – men også på det, der peger frem.

Musikken løfter sangene derop, hvor de hører til. Favn spiller en slags moderne folkrock, der er farvet af mange inspirationer. I mine gamle ører dukker både C. V. Jørgensen, soulmusikken, post-punk og meget andet op som associationer. Og sådan skal det være i vores eklektiske tidsalder.

Ud over at skrive nogle sangbare tekster, der er tro mod det bedste i danskrocken, så kan Don Falch også skrive melodiske og stærkt iørefaldende sange, der bliver hængende i bevidstheden længe efter, man har hørt dem. Der er potentiale til at blive ugens uundgåelige i mange af disse sange. Fx den indledende “Nogen at snakke med”.

På pladen, som er indspillet “live” i studiet, får Don og Paw god hjælp af Lars Høier (slide, el-guitar, e-bow), Simon Lykkebo (bas) og Martin Valsted (orgel) og det giver musikken nogle ekstra pikante dimensioner, som klæder sangene rigtig godt og giver en lyst til at opleve Favn i en koncertsituation.

Pladen er udgivet på almindelig cd, men kan også findes på ITunes og TDCs betalingsside. Hermed anbefalet.

Nogle af sangene kan høres her.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

1.094 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62