Kongen af indimellem: Garland Jeffreys er tilbage…

Author:

Det er næsten et tiår siden, man sidst hørte noget til den amr. sanger og sangskriver Garland Jeffreys. Men nu er han tilbage med et nyt album med titlen The King of In Between.

Jeffreys blev født i Booklyn i 1943 og begyndte at spille musik rundt omkring på Manhattans natklubber og barer i midten af tresserne. Det var også på det tidspunkt, han mødte en ung og endnu ukendt musiker ved navn Lou Reed. Venskabet med Reed betød bl.a., at Jeffreys kom i kontakt med John Cale og fik lov til at medvirke som guitarist på dennes debutsoloalbum Vintage Violence (1969). Samme år dannede Jeffreys bandet Grinder’s Switch, som nåede at udsende et enkelt album, som for længst er blevet samlerobjekt for feinschmeckere.

Jeffreys solodebuterede i 1973 med en plade, der bare bar han navn. Pladen fik gode anmeldelser og blev også spillet en del på radiostationerne. Men især vakte et samtidigt singleudspil – Wild In The Streets – opmærksomhed. En sang om vold og drab i Bronx. Singlen blev Jeffreys visitkort til fremtiden, og sangen blev indspillet af flere andre kunstnere.

Derefter fulgte en række album og gennem halvfjerdserne og firserne. Fine album, der viser Jeffreys som en mere end habil sangsmed. Den helt store succes er det dog ikke blevet til. Og jeg tror, det hænger sammen med det forhold, at Jeffreys – som er af afrikansk-amerikansk-puertoricansk oprindelse – aldrig har lagt sig helt fast på bestemt, let identificerbar stil, men har krydset de imaginære grænser mellem rock, reggae, blues, soul og så videre. Og så, at han aldrig har lagt skjul på, at han har holdninger til politiske og sociale spørgsmål… Eller omvendt formuleret: Fordi hans stil er et konglomerat af mange af de stilarter, som rocken altid har fundet næring i . Måske er det også forklaringen på, at Jeffreys især har haft en fast fanskare i Europa. Han to foregående plader – I’m Alive (2007) og Wildlife Dictionary (1997) blev kun udsendt her.

Et enkelt nummer fra pladen er sluppet ud: Coney Island Winter. Hvis pladen holder det niveau, så er der noget at glæde sig til….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *