Dansk singer-songwriter-debutant: Gine Bryld – Lose my Way

12. januar 2012

Tiden løber ikke fra en ung pige med en god stemme, nogle gode sange og en akustisk guitar, tænkte jeg, da jeg modtog Gine Brylds debut-EP med posten. Og det tænker jeg stadigvæk, efter at have lyttet til pladen de forgangne mange dage.

Efter at have spillet i forskellige sammenhænge sprang Gine sidste år ud som solist med egne sange i bagagen. Med en enkelt undtagelse – sangen ‘Savner dig’ – er sangene på engelsk. Og det er ikke kun sprogligt, Gine henter sin inspiration i det store udland. Sangstilen – den intense, passionerede og til tider lidt manierede frasering – finder man paralleller til i amerikansk musik. I denne formulering ligger selvsagt et lille, kritisk forbehold fra min side over for pladen. Jeg tror, det være en stor fordel for Gine Bryld at lægge lidt mere afstand til sine vokale forbilleders stilistiske manierisme, som mine prøvede ører godt kan blive en anelse trætte af at lytte til – og måske synge mere på dansk. Det klæder nemlig Gines stemme godt at synge på modersmålet.

Der er ingen tvivl om, at hun besidder en endog særdeles kraftfuld og stærk stemme, der skiller sig ud blandt nutidens danske sanglærker. Lige som hun har tæft for at skrive melodiøse sange. Deciderede pophits er der ikke på pladen, men potentialet er der. Bestemt.

Pladen er velproduceret af Gine Bryld i samarbejde med Morten Kops, der også spiller guitar og piano på numrene. En ren, klar produktion, der står godt til Gines gode stemme.

Gine Brylds EP kan erhverves på ITunes og andre digitale downloadsites. Giv hende en chance. På Gine Brylds hjemmeside kan du høre halvdelen af sangene fra EP’en og se pladecoveret.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

6.005 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62