Capac anbefaler: Leander & Smith – Du eller aldrig

Author:

Mennesker mødes og sød musik opstår i hjertet kaldte Jens August Schade sin romantisk-erotisk roman fra 1944. Og titlen passer så fint til mange menneskers møde. Nogle gange opstår der musik, andre gange romantik og nogle gange begge dele. Danske Peter Smith og svenske Caroline Leander mødtes på Bornholm for at arbejde med sangskrivningen. Og det kom der – i hvert fald – sød musik ud af. Og musikken er resulteret i den plade, der lige nu snurrer på min afspiller og bærer titlen “Du eller aldrig”.

Og helt i mødets ånd så er der både danske, svenske, dansk-svenske og engelske sange på pladen. Og helt i Schades ånd så kredser sangene om kærligheden i mange af dens schatteringer og facetter.

Men det er også et møde mellem to garvede kunstnere, der begge kommer med musikalsk ballast i form af solokarrierer inden for pop (Smith) og jazz (Leander). Og duoens baggrunde smelter smukt sammen i pladens sange, der vel bedst kan beskrives som værende voksenpop med jazzfeel. Sange der alle – uden undtagelse – er popmelodisk forførende og med deres umiddelbare appel til popøret aspirerer til rotation (streaming) på de danske, svenske og ja internationale radiostationer. Og debutsinglen “Den jeg bliver med dig” har allerede vist vejen og er blevet et hit på DR og andre radiostationer her i landet.

Leander og Smith synger dejligt begge to og får fin musikalsk støtte af Jens Lindgård ( programmering, bas, slagtøj, guitar og synth) og Rasmus Svensson (trommer). Selv tager de sig af tangenter (Leander) og guitarer (Smith).

Du eller aldrig er easy listening-jazzy-pop af fineste aftapning. Sådan en plade, der med sine behagelige, ukantede sange glider stille og roligt ind i øret, blodet og sindet. En plade, der godt i en tid, hvor verden er præget af meget kaos og konflikter. Pop, der er lidt gammeldags (i positiveste forstand) ved sin insisteren på den gode melodi, og som der altid vil være plads til. Hermed anbefalet.

Leander & Smith – Du eller aldrig. Producer: Jens Lindgård. Gateway Music. Udkom 27. september 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *