Det skriger til himlen: Skattepolitiken

10. februar 2010

På store plakater har man i den seneste tid kunnet læse, hvor meget de velbjergede vil få ud af regeringens skattelettelser. Og hvor lidt de svage i samfundet – pensionister på folkepension fx – får ud af det. Det er omvendt Robin Hood-politik. På næste Bibelsk vis giver man til dem, der har i forvejen, og tager fra dem, der i forvejen ingenting har. Og det stopper ikke her. For regningen for bankpakker og hjælpepakker til de private virksomheder osv. skal snart betales. Og hvem mon kommer til for alvor at mærke det? 20 milliarder kroner vil regeringen spare på det offentlige budget – uddannelsessystemet, ældreplejen, daginstitutionerne, sygehusene osv. – for at leve op til EU økonomiske krav. Og det er oven i de besparelser, der i forvejen virker. Mange af pengene kunne fremskaffes ved en fornuftig, socialt afbalanceret skattepolitik, der hentede pengene dér, hvor de allerede er. Men det kunne regeringen selvfølgelig ikke drømme om at gøre.[link]

4 kommentarer

  1. AagePK kommentarer:

    EU har IKKE krævet nogetsomhelst overfor Danmark; men EU har krævet noget af Tyskland, der er med i EURO-land, og der har regeringen så koblet sig på, ifølge det, jeg fangede i tv-avisen, for at være på forkant, hvis EU skulle finde på at kræve det samme af Danmark. Det er så beregnet til ca 20 mia.
    Men vi er jo IKKE med i Euroland, så et eller andet lugter.
    Men så kan vi jo lige tage multimedieskatten med: en sosu i hjemmeplejen får en mini-bærbar proppet ned i halsen, fordi hun skal tjekke ind og ud ved den enkelte klient: 3000 i medieskat.
    En slipsedreng får en eller flere mobiler, bærbare, palm-dit-og-dat stillet til rådighed, plus en større hjemmecomputer: samlet medieskat: også 3000 kr.
    Lærerne på Kragsbjergskolen i Odense afleverede i protest deres bærbare i skolen, de forsvandt ved indbrud, 3 års arbejde røg med via harddiscen.
    (Nu må de lærere da snart lære at tage backup og lægge det på skolens intranet.)

  2. capac kommentarer:

    @AagePK: Krav eller ikke krav, så vil man bespare med 24 milliarder (seneste tal, jeg har hørt). Og multimedieskatten er den rene galimatias.

  3. Donald kommentarer:

    Jamen AagePK påpeger at man markedsfører nedskæringer som om det var et husholdningsbudget og glemmer at det i denne situation ville være rimeligt at øge skatteprovenuet ved en bank- og tobin-skat.

    Men der er i liberale kredse en indædt tro på at man skal skære ned på sociale udgifter, ellers så gider folk ikke at lave noget.

    De socialt orienterede siger at penge er godt givet ud på at etablere arbejdspladser og at pengene senere vil komme ind i form af et blomstrende samfund.

  4. capac kommentarer:

    @Donald: I hvert fald er det paradoksalt, at man giver skattelettelser på et tidspunkt, hvor der er brug for skattekroner i det offentlige.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

238 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62