Manden der skød tresserne – er død

6. juni 2010

<

Fotoet ovenfor er taget af Brian Duffy. Duffy, der meldes død i en alder af 76 år, udgjorde sammen med kollegerne David Bailey og Terence Donovan en trio, der var med til at sætte billeder på de såkaldt swingende tressere i England. Fotos, der definerede tresserne som kulturperiode og bidrog til mytologiseringen af tidens ikoner inden for mode, film, litteratur, musik m.m.
Han blev født i Londons East End lige som sine to kolleger og startede som designer af modetøj, men kastede sig siden over fotografiet og viste sig at have et særligt kreativt talent for dette medie. Som man kan se på denne kavalkade som The Guardian bringer i forbindelse med sin nekrolog.

I slutningen af halvfjerdserne opgav han fotografiet. I frustration over udviklingen inden for faget efter de glade tressere. I en BBC-dokumentar med titlen The Man Who Shot The Sixties forklarer han sin beslutning sÃ¥ledes: “­Everything had been resolved between 1839 and 1972. Every picture after 72, I have seen pre-72. Nothing new. But it took me some time to detect its death. The first person who twigged was Henri Cartier-Bresson. He just stopped – and started painting and drawing. God, he was useless.” Han forsøgte at brænde negativerne, men det lykkedes ikke. Og i 2007 fandt Duffys søn dem frem fra gemmerne og realiserede en større udstilling, der resulterede i en genopdagelse af Duffy i England.

3 kommentarer

  1. Claus1 kommentarer:

    @Capac…har du evt. en god boganbefaling?

  2. capac kommentarer:

    @Claus1: Jeg kan ikke lige komme på en bog, men se her: http://395t.sl.pt

  3. Claus1 kommentarer:

    Hold da op !..det ser spændende ud..tusind tak for link..er sikker pÃ¥ mange blir’ glade for det….!

Skriv en kommentar

350 har læst indlægget