Kim Richey – en countrysangerinde

14. september 2010

null

Jeg har en svaghed. For amerikanske countrysangerinder. Dem, der står der med mikrofonen i hånden eller med guitaren og synger deres sange om turene i kærlighedens karussel og hverdagens små og store banaliteter. Om det nære liv, som vi alle skal leve, om vi vil eller ej. Popmusik i ordets dybeste forstand. Folkelig musik.
Og der er mange af disse fortrinlige countrydamer. En af dem er Kim Richey, der er aktuel med sin seneste udgivelse Wreck Your Wheels.
Den 53-årige Richey spiller moderne country af den slags, der er svær at sætte helt i bås. Men i hvert fald læner hendes musik sig kærligt op af middelstrømmens smag for den gode melodi og poppens singalongtilbøjelighed. Men altid med begge fødder solidt plantet i den autenticitet, som har båret det bedste af countrymusikken. Og det er måske også en forklaring på, hvorfor hun ikke huserer på hitlisternes top.
Hun debuterede i 1995 med singlen “Just My Luck“, der gav et hende et lille countryhit over there. Samtidig kom hendes eponyme debutalbum. Siden er det blevet til yderligere 6 album, hvoraf det ene er en opsamling (“Collection”, 2004).
Anbefales alle med samme svaghed som undertegnede.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

169 har læst indlægget
15,016