Laurel Canyon – et musikalsk arnested i tresserne

17. september 2010

Laurel Canyon, Los Angeles, var et af de steder, hvor det sneede i tresserne. Kunstnerisk og ikke mindst musikalsk. En slags parallel til Greenwich Village. På en ny dvd med titlen “Legends of the Canyon” fortæller den berømte fotograf Henry Diltz om den mytologiske tid i tressernes midte. Undertitlen er: The Music and Magic of 1960s Laurel Canyon, as told by Legendary Rock Photographer Henry Diltz. Diltz, der selv spillede med i The Modern Folk Quartet i det årti stod med et ben i både traditionens og fornyelsens lejr. Og med sit kamera indfangede han meget af det, der skete ikke mindst på den musikalske scene – og var således med til at skabe det mytologiske landskab, vi stadigvæk betragter. Kameraet skabte en karriere for den unge Diltz. Og det er hans fotos – og smalfilm, der indgår i dvd’en, som også byder på en lang række interview med nogle af ikonerne og frontfigurerne fra dengang. Crosby, Stills & Nash, Michelle Phillips (Mamas and Papas) og mange flere. Et stykke personlig historieskrivning i lyd og billede. Og på lydsporet hører man selvfølgelig eksempler på den musik, der blev skabt.

Skriv en kommentar

279 har læst indlægget