Tommy – en dokumentar om Tommy Seebach

12. november 2010

I den lille video ovenfor ser man to klip med Sir Henry and his Butlers. I det sidste ser man kort en meget ung Tommy Seebach ved orglet. Tommy Seebach liv og levned har været kulørt stof i uge- og boulevardbladene i årene frem til hans alt for tidlige død. En historie, der i hvert fald på overfladen passer alt for godt til fordommene om den høje pris, man kan komme til at betale i underholdningsbranchen. Især hvis man får succes. Dirch Passer, Jørgen Ryg, Preben Kaas… You name them.

Den 17. november er der premiere på en dokumentarfilm om Tommy Seebach. Tommy hedder den, og den er et forsøg på at nuancere billedet af manden, der blev kendt for “Krøller eller ej” og andre Grand Prix-bidrag og så for sin alkoholiserede nedtur. For mig vil Seebach altid stå som et eksempel på en af den mange unge, der blev grebet af beatmusikken – dengang kaldet pigtråd og rock’n roll – og som var med til at gøre den til tidens tonesprog.

3 kommentarer

  1. Tina - omme i London kommentarer:

    Jeg havde danskerbesoeg for nyligt og fik en forsinket foedselsdagsgave, nemlig en cd med Seebach junior, hvis navn jeg ikke lige paa siddende roev kan komme i tanker om. Tommy Tvebak var da bare en af mine mange yndlinger, da jeg var barn, saa jeg kan da slet ikke lade vaere med at have en plads til hans soen paa min telefon. :)

  2. capac kommentarer:

    @Tina: Ja, Rasmus Seebach har været det helt store navn her i Danmark i år. Men jeg har ikke engang hørt noget af hans plade. I øvrigt får den nye film pæne anmeldelser i aviser og medier.

  3. Cem kommentarer:

    husk man kan se filmen om Tommy d.17 november i hele landet kl.19. Se mere på doxbio.dk

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

933 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62