Først Piratbugten, så MUSIKBUGTEN…

8. februar 2011

Hvis man gik og troede, at de famøse pirater i Pirate Bay var sendt ned på havets bund til de andre sørøvere, så tager man vist fejl. Noget kunne tyde på, at det slag, der har været udkæmpet mellem medieindustrien og Pirate Bay-bagmændene slet ikke har haft den fatale virkning, som nogen turde håbe på. I hvert fald går der rygter om det nyt tiltag kaldet The Music Bay. På sitet The Next Web, kan man læse, at den nye tjeneste skal lanceres på 78-årsdagen for IFPIs opståen. IFPI, nternational Federation of the Phonographic Industry, har været den fremmeste bekæmper af internetpirateriet. Hvad Musikbugten rent faktisk indeholder, vides ikke med sikkerhed, men en talsmand for Piratbugten siger: “Musikindustrien kan slet ikke forestille sig, hvad vi har planer om at lægge ud de kommende måneder. I årevis har de bittert beklaget sigover pirateriet, men hvis de nogensinde havde en grund til at være bange, så er det nu…”. Uha-da-da… Balladen fortsætter.

Tak til Néne for henvisningen

Néne skriver også følgende, som jeg kun kan tilslutte mig:

there are few things that will enrage me as the entertainment industry and all the barriers they put up around their precious content. Not to mention their whining. Ugh. The other people here at my office know the range of swear-words I’ll fire off when I come across some content that I can’t move from one device to another because of all these stupid barriers or when I want to buy something and am told that “this content isn’t available in your territory”. Argh. The music industry has had more than 20 years to figure out what to do about the digitisation of content and they STILL haven’t figured it out. They spend all their money on lawyers and precious little on developing new ways to make money, but foremost an easy and fair way to pay for content. I believe that most people are ready to pay for content if it’s easy (EASY!) to access, easy to pay and easy and fair to handle once you “own” it.

Ja, hvorfor kan man fx ikke uden videre købe musik på den amerikanske udgave af amazon? Eller lytte til streamet musik på mange amerikanske sites. Osv. Underholdningsindustrien har endnu ikke indstillet sig på de internationale vilkår, som internettet har medført. Desværre.

Læs også dette tankevækkende indlæg om de absurde forhold på nettet: Anatomy of A Pirate

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

197 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62