Fantastiske Mrs. Pritchard

22. maj 2007

Forestil dig, at vi fik en ledende politiker – en statsminister for eksempel – der ikke var “midtsøgende”, “pragmatisk”, “kompromissøgende”, og hvad man nu kan hæfte af tillægsord på den form for politik, der på godt og ondt præger den tid, vi lever i nu! Forestil dig, at denne politiker ikke er gået ind i politik for at gøre karriere og mele sin egen kage, men er af den opfattelse, at tingene kan gøres bedre – og vel at mærke vil gøre det bedre! Og at denne politiker er kvinde, rundet af folket og idealist i den positive forstand, at hun efter bedste evne forsøger at leve op til kravet om kun at være loyal over for sin egen inderste overbevisning (sådan som grundloven jo foreskriver folketingsmedlemmernes forpligtelse…).
Det er denne små-geniale idé, der ligger til grund for den BBC-producerede engelske serie om den Fantastiske Mrs. Prichard.
Desværre har capac ikke fået set alle afsnittene, kun en tre-fire stykker af dem, men tilstrækkeligt til at mene, at vi her har at gøre med et usædvanligt vellykket stykke underholdning, der ikke kun vil underholde, men også give stof til eftertanke og levere kritik af levebrødspolitik og illusionsløse magtmennesker. Et lysende eksempel på, at underholdning ikke behøver at bevæge sig på niveau med Deal-No-Deal- og To-Journalister-Snakker-Ørerne-Af-Dig-programmer.
Hovedrollen indehaves af den charmerende og talentfulde Jane Harrocks, som nogen af bloggens læsere måske vil huske fra den underfundige film om Little Voice. Om sig har hun en flok eminente skuespillere, der hver især kunne fortjene en udførlig omtale, men ikke får det, da det ville føre for vidt. Men der er tale om en ensemblespil på højeste niveau, og det siger en del, når vi befinder os i engelsk skuespilkunst.
Forfatteren bag serien er den ferme og erfarne Sally Wainwright, der har fortalt, at hun fik ideen i forbindelse med det seneste valg i England, hvor hun ikke vidste, hvem hun skulle stemme på. Man tager sig i at tænke: Hvorfor har ingen andre fået denne nærliggende og små-geniale idé? Måske netop, fordi den ligger så snublende nær… Seriens egentlige scoop er, at den overbeviser seeren om, at det umulige er muligt. I gårsdagens afsnit indfører Fantastiske Mrs. Prichard, i frustration over G8-landenes småtskårne miljøaftaler, en tilbagevendende bilfri onsdag i hele Storbritannien. Og så man sidder tilbage og tænker på salig Anker Jørgensens enlige bilfri dag i “oliekrisens” halvfjerdsere og er tilbøjelige til at være vantro. Men historien formår at sandsynliggøre, at det ER muligt. Man tror på det, da det sker.
Det er måske symptomatisk, at denne serie netop kommer op på tv-skærmene i en tid, hvor alle politikere flokkes om at være mest midtsøgende på den tredje vej, så ingen længere kan kende forskel på minimalstats-liberalist og en akademisk socialdemokrat… Og hvor der mere end nogensinde er brug for idealistisk handlekraft for at få kloden på ret kurs igen. Anbefales stærkt!

5 kommentarer

  1. regitze kommentarer:

    æv. vi med explorer (som ikke må få firefox for storebror) kan kun læse 8/10 af dine glimrende indlæg. sidebaren snupper resten:(

  2. capac kommentarer:

    @Regitze: Jeg har ikke problemer med at læse mig egen blog i Explorer!? Prøv at tømme cachen, det hjælper mod så
    meget…
    Jeg tillader mig at henvise til et gammelt indlæg, hvor problemet var oppe at vende. Giv mig et praj, hvis oprydningen afhjælper problemet, ‘ik?!

  3. Deborah kommentarer:

    Jeg så den også igår. Den er rigtig god, og jeg er helt enig i din fremmstilling af tingene.

  4. conny kommentarer:

    Rigtig god engelsk serie, som når englænderne gør det bedst! Man bliver virkelig helt optaget af hvert afsnit som var det ens eget liv.
    Og virkelig morsomt at den bliver sendt i Danmark omkring tidspunktet, hvor vi lige får et nyt parti (der selvfølgelig ikke har så idealistisk en baggrund som Mrs. Pritchard, men alligevel).
    Spørgsmål: Var afsnittet i dag (28.5.) mon det sidste?
    Det kan de næsten ikke være bekendt.

  5. capac kommentarer:

    @Conny: Jeg tror ikke, at det er sidste afsnit, med mindre besparelserne tvinger dem til at droppe de efterfølgende! I øvrigt en fornem afslutning med al den dramatik, man kan forestille sig. :-)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

440 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62