Uge 15, 1971: Redbone på top-10 med “Maggie”

13. april 2011

I denne uge for fyrre år siden kom den amr. rockgruppe Redbone ind på en 9. plads på den danske Top-10-liste med nummeret “Maggie“. På 10. pladsen lå Cliff Richard med Sunny Honey Girl og på de øvrige pladser fandt man: Chirpie Chirpie Cheep Cheep med Middle of the Road (nr. 1), Strange Kind Of Woman med Deep Purple (ny på listens 2. plads), Power To The People med John Lennon (3.plads), Rose Garden med Lynn Anderson (årets helt store countryhit på en 4. plads), Soldier Blue med Buffy Sainte-Marie (5.plads), Hey Tonigth med Creedence Clearwater Revival (6. plads), Butterfly med Danyel Gerard (tidliger omtalt, 7. plads) og på 8. pladsen Paul McCartney med Another Day.

Det blev ikke til mere for Redbone end en enkelt uge med “Maggie” fra gruppens andet album “Potlatch” fra 1970. Alligevel er det værd at bemærke. Ikke mindst, fordi Redbone ( i øvrigt sammen med Cree-indianeren Buffy Sainte Marie) tilhører den lille skare af pop- og rockkunstnere, som har rødder i indiansk kultur. Men også, fordi Redbone – lige som Sir Douglas Quintet, som jeg omtalte forleden – er en tidlig eksponent for en musikform, hvor flere kultursammenhænges musik legeres til et nyt udtryk. Til gruppens historie hører også, at det vist var selveste Jimi Hendrix, der overtalte brødrene Pat og Lolly Vasques til at starte dette i ordent egentlige betydning ærke-amerikanske band og markedsføre det som sådan. Redbone betyder i øvrigt “halv-blods”. Og det kan man også sige musikken er.

Maggie var gruppens første, større kommercielle succes, som blev fulgt op af endnu større successer med sangene “The Witch Queen of New Orleans“, der nåede en 21. plads på Billboards Hot-100 samme år (men altså ikke blev til noget herhjemme) og den Doobie Brothers-lignende “Come and Get Your Love“, som blev det største hit for gruppen i 1974 med en 5. plads som bedste placering.

Skriv en kommentar

222 har læst indlægget